Aktive Pause - online -

Aktive Pause – Pausenexpress mit großer Wirkung

Sitzt Du viel und fühlst Dich dabei verspannt-müde-gestresst?

Der Mensch ist für Bewegung geschaffen, allerdings sieht der Alltag häufig anders aus. Gerade während langen Arbeitstagen sitzen wir viel zu viel. Dies ist eine enorme Belastung für unseren Körper.

Die "Aktive Pause" ist ein kurzes und effektives Bewegungsangebot. Einfache Bewegungsabläufe, bewusstes Atmen, sowie das gezielte Aktivieren deiner Muskulatur und das Aufrichten deiner Wirbelsäule (re)vitalisieren Körper und Geist.

Die Aktive Pause hilft Dir:

• den Kopf frei zu bekommen, um wieder kreativer und konzentrierter zu sein
  • Verspannungen vorzubeugen oder zu lösen
  • durch Bewegung deinen Stress abzubauen
  • gegen Müdigkeit, um deine Energielevel zu erhöhen

Alle Übungen können in Alltagskleidung ausgeführt werden und sind so gestaltet, dass Du nicht ins Schwitzen kommst.

Leben besteht in Bewegung (Aristoteles)

Beweg Dich mit mir mit - ich freu mich auf Dich.

Active break - break express with great effect

Do you sit a lot and feel tense, tired and stressed?

Humans are made for movement, but everyday life is often different. Especially during long working days, we sit too much. This is an enormous strain on our bodies.

The "Active Break" is a short and effective exercise programme. Simple movement sequences, conscious breathing, as well as the targeted activation of your muscles and the straightening of your spine (re)vitalise body and mind.

The active break helps you:

clear your head so that you can be more creative and concentrated again
prevent or relieve tension
reduce your stress through movement
fight fatigue to increase your energy levels
All exercises can be done in everyday clothes and are designed so that you don't break a sweat.

Life consists in movement (Aristotle)

Move with me - I look forward to seeing you.

The course offered as part of the Student Health Management (SGM) is aimed at employees of the University of Stuttgart.

Course fee: The course fee indicated under price applies in this order for students/employees/external and is valid for the course duration indicated under period. Please note our conditions of participation and the information on registration and waiting list, on payment methods and on rebooking and cancellation of courses.

12403kleine Pause große WirkungMo12:30-12:45Webex23.10.23 - 25.03.24Dagmar Fuchs
10/ 10/ --/ -- €