Kurse, Ausflüge, Veranstaltungen

HYROX

HYROX Training

HYROX verbindet 3 verschiedene Trainingsmethoden in einem einzigartigen Konzept, bei dem funktionelles Krafttraining, hochintensives Intervalltraining und klassischer Ausdauersport kombiniert werden. Der Kurs beinhaltet schwerpunktmäßig das Erlernen und Trainieren der 8 HYROX-spezifischen Übungen sowie ihrer Alternativen und ist perfekt geeignet für alle, die ein intensives funktionelles Workout suchen. Gleichzeitig kann der Kurs als Vorbereitung auf die nächste HYROX Competition genutzt werden (z.B. Stuttgart und Karlsruhe, alle Termine auf www.hyrox.com).

Bei der HYROX Competition treten über das Jahr verteilt an mehreren Standorten in Deutschland und Österreich Athleten in unterschiedlichen Leistungsklassen in derselben Challenge gegeneinander an: 8 x 1000m Laufen im Wechsel mit 8 verschiedenen Fitness-Übungen. Antreten kann JEDER! Egal, ob Freizeit- oder Profisportler – am Ende erreichen alle ihre persönlichen Grenzen.

Die 8 Übungen der HYROX Competition:

- Ruderergometer
- Skiergometer
- Sled Push (Gewichtsschlitten schieben)
- Sledpull (Gewichtsschlitten ziehen)
- Kettlebell Farmer’s Walk (Kettlebells tragen)
- Sandbag Lunges (Ausfallschritte mit Sandsack)
- Burpee Broad Jumps (Burpee + Sprung nach vorne)
- Wall Balls (Kniebeuge + Medizinball hochwerfen)

Die Anmeldung zur Competition erfolgt ggf. separat. Die Anmeldegebühr hierfür ist NICHT in der Kursgebühr für das HYROX Training enthalten!

Bei Fragen wende dich jeder Zeit gerne an deinen Trainer Johannes Renner.

HYROX connects 3 different training methods in an unique concept by combining functional strength training, high-intensity interval training and classic endurance sports. The HYROX training mainly focuses on learning and training of the 8 HYROX-specific exercises as well as their alternatives. The HYROX training is also a perfect opportunity for those who are looking for an intensive workout. The course can also be used simultaneously as preparation for the next HYROX Competition ( e. g. Stuttgart and Karlsruhe, all events at www.hyrox.com).

In the HYROX Competition athletes compete in different performance classes in the same challenge spreaded over the year at different locations in Germany and Austria : 8 x 1000m running in alternation with 8 different fitness exercises. ANYONE can compete! Whether leisure or professional athletes - in the end, everyone reache their personal physical limits.

The 8 Exercises of the HYROX Competition:

- rowing machine

- ski ergometer

- Sled Push (push weight sled)

- Sledpull (pull weight sled)

- Kettlebell Farmer's Walk (carrying kettlebells)

- Sandbag Lunges (lunges with sandbag)

- Burpee Broad Jumps (Burpee + leap forward)

- Wall Balls (Squat + throwing medicine ball)

Registration for the competition may be done separately. The registration fee for the competition is not included in the course fee for the HYROX Training!

For any other questions, please contact your coach Johannes Renner.

Course fee: the course fee stated in the price is valid student/employee/external in this order and is valid for the duration of the course specified in the period. Please note our conditions of participation and the information on the registration and our waiting list, the payment arrangements and the rebooking and cancellation of courses.

11820TrainingFr10:30-11:30Sporthalle Keltenschanze12.04.-11.10.Johannes Renner