Kurse, Ausflüge, Laufstrecken

New Style Hustle

New Style Hustle ist angelehnt an "Hustle“, dessen Wurzeln im New York der Disco-Ära zu finden sind. In der New Yorker Urbanen Tanzszene wurde der Hustle weiter entwickelt und begeisterte in den letzten Jahren auch vermehrt die Tanzcommunity in Europa. Angereichert mit Tango, Salsa, Swing und den Bewegungen des Urbanen Tanzes (Hip Hop, House, Waacking etc.) lässt dieser, von Jeff Selby ins Leben gerufene Tanzstil, Raum für individuelle Tanzkreationen aller Art.

Wir zeigen Dir die direkte Kommunikation mit einem Tanzpartner. Ob Leader oder Follower, lerne die Verbindung zum Partner aufzubauen und zu einem Tanzpaar in der Musik zu verschmelzen. Ob zu House, Disco oder klassischer Musik, mit uns lernst Du gleichzeitig, wie Du den Freiraum im "New Style Hustle" nutzt, um individuelle Tanzmomente zu schaffen. Ohne oder mit tänzerischer Vorerfahrung, ganz gleich welcher Tanzrichtung, lerne Deine Impulse und die Deines Tanzpartners durch Improvisation mit einzubringen.

New Style Hustle originated from New York. Its roots are in Hustle dance which was created during the disco era. In New York's urban dance scene the hustle was influenced by various dances. In recent years the dance communities in Europe became more and more fascinated by this dance. By adding moves from other dances as Tango, Salsa, Swing and urban dances (Hip Hop, House, Waacking etc.) this dance style created by Jeff Selby  leaves a lot of space for individual creations and improvisations of great diversity.

We show you direct communication with a dancing partner. No matter if leader or follower you will learn to establish a good connection to your dancing partner and to become one dance pair connected with the music. Whether House, Disco or Classic Music, we show you as well how to use the freedom of "New Style Hustle" to create indivudal moments of dance. Without or with dancing experiences of any dance style you will learn to integrate the impulses of you and the dancing partner through improvisation.

link to our video: https://www.youtube.com/watch?v=8zerTRwjjv4

Course fee: the course fee stated in the price is valid student/employee/external in this order and is valid for the duration of the course specified in the period. Please note our conditions of participation and the information on the registration and our waiting list, the payment arrangements and the rebooking and cancellation of courses.

70906Di17:30-19:00Olgahalle15.10.19 - 31.03.2020Benjamin Bock, Teresa Marbach