Qi Gong

QiGong - Stress abbauen, Gelassenheit entwickeln, Energie gewinnen.

Qi ist unsere persönliche Lebensenergie, Gong bedeutet Übung, Arbeit.

QiGong hat seinen Ursprung in der daoistischen Lebensauffassung im alten China und ist ein Baustein der chinesischen Medizin. Die Übungen dienen der Stärkung unserer Lebenskraft. Sie aktivieren unser Immunsystem, verbessern die Beweglichkeit, helfen geistige und körperliche Blockaden zu lösen und fördern so unsere Stressresistenz und insgesamt unser körperliches und geistiges Wohlbefinden.

Wir unterrichten einfache, aber wirksame körperliche Bewegungen und Atemübungen, die die Teilnehmer dann nach dem Erlernen der Grundlagen auch zu Hause durchführen können.

Bitte mitbringen: Bequeme Kleidung und dicke Socken!

Wir beginnen pünktlich.

QiGong - reduce stress, develop serenity, gain energy.

Qi is our personal life energy, gong means exercise, work.

QiGong has its origins in the Daoist view of life in ancient China and is a building block of Chinese medicine. The exercises serve to strengthen our life force. They activate our immune system, improve flexibility, help to release mental and physical blockages and thus promote our stress resistance and overall physical and mental well-being.

We teach simple but effective physical movements and breathing exercises which participants can then do at home after learning the basics.

Please bring: Comfortable clothes and thick socks!

We start on time.

Course fee: the course fee stated in the price is valid student/employee/external in this order and is valid for the duration of the course specified in the period. Please note our conditions of participation and the information on the registration and our waiting list, the payment arrangements and the rebooking and cancellation of courses.

13000Anfänger / BeginnerMo18:00-19:15Ho Ryu Zen-Dojo16.10.2023-07.04.2024Stefan Müller-Hieke