Kurse, Ausflüge, Laufstrecken

Tango Argentino

Getanzter Tango ist ein kreatives Spiel mit der Schwerkraft, nicht eingeschränkt durch Regeln, aber anspruchsvoll, weil die Bewegung im Paar am besten gelingt, wenn jeder seine eigene Körperbalance wahrt. Wenn Sie Tango erlernen, kultivieren Sie Ihre Körpersprache, denn weder beim Führen noch bei Sich-Führen-Lassen wird Kraft angewendet.

Bitte beachten Sie: Die Anmeldung zu den Tangokursen ist wie bei allen anderen Angeboten verbindlich! Da aber im Gegensatz zu anderen Kursen der Trainingsablauf sehr darunter leidet, wenn nach Kursbeginn Teilnehmende ab springen, wird auch bei einer Stornierung innerhalb der gültigen Frist die Teilnahmegebühr NICHT erstattet. Bitte melden Sie sich möglichst paarweise an (M/F, M/M, F/F).

Sportpartnerbörse:
Wer noch auf der Suche nach einem Tanzpartner ist, kann in unserer Sportpartnerbörse aktuelle Gesuche einsehen, oder selbst eine Anzeige aufgeben.

Grundkurs

Die Tanzelemente des argentinischen Tango sind wie Dominosteine, die man passend zusammen setzen kann. Wir bieten Ihnen ein didaktisch sorgfältig geplantes Anfängerprogramm und leiten Sie einfallsreich um die vielen kleinen Hindernisse, die dem Gleichgewicht der bewegten Massen im Wege stehen. Unerlässliches Arbeitsmittel sind Schuhe mit Ledersohlen (Turnschuhe jeglicher Art sind untauglich).

Termine:
21.10. / 28.10. / 04.11. / 11.11. / 18.11. / 25.11. / 02.12. / 09.12. 2019
Jeweils 18:30 - 20:00 Uhr im Cafe Faust, ehemals K4, Geschwister-Scholl-Straße 24

Informationen:
Eine ausführliche Kursbeschreibung sowie weitere Informationen gibt es unter http://www.tango-atelier-stuttgart.de

Video:  http://tv.hlrs.de/embed.html?urlLowRate=Sport/tango_anfaenger_low.mp4%20width=640%20height=360%20autoplay=true%20color=b12e15

Fortgeschrittene

Im Kurs für Fortgeschrittene erlernen Sie weitere, nun etwas anspruchsvollere Tanzelemente des Tango. Die ausgewählten Themen wechseln von Semester zu Semester. Die Veranstaltung ist deshalb sowohl für die Absolventen des Grundkurses als auch für die bisherigen Teilnehmer am Kurs für Fortgeschrittene geeignet. Unerlässliches Arbeitsmittel sind Schuhe mit Ledersohlen (Turnschuhe jeglicher Art sind untauglich).

Termine:
21.10. / 28.10. / 04.11. / 11.11. / 18.11 / 25.11 / 02.12. / 09.12. 2019
Jeweils 20:30 - 22:00 Uhr im Café Faust, ehemals K4, in der Geschwister-Scholl-Straße 24.

Informationen:
Eine ausführliche Kursbeschreibung sowie weitere Informationen gibt es unter http://www.tango-atelier-stuttgart.de

Kommentare aus dem Fortgeschrittenenkurs:

Dancing tango cultivates two aspects of your personality: 1) simultaneous, fine-tuned self-control of the moving and the non-moving parts of your body (balance - which is a challenge for almost everybody but is a virtue that can be learned) 2) non-verbal communication between partners. The leader adapts his movements to the mood of the music transmitting subtle impluses onto his partner and the partner responds in a complementary way. Ideally, even complex tango dancing figures can be performed almost effortlessly.

Please note: registration is obligatory and we strongly suggest you do it in pairs (m/f, m/m, f/f). Each lesson will repeat essentials of the foregoing one and then intorduce a new topic. For didactic reasons, participants may not jump off after the course has started. The fee will not be reimbursed even if it is canceled within the valid time limit.

Sport partner exchange:
if you wish to find a dancing parnter you may look for current offers at our sport partner exchange, alternatively you may place an advertisement yourself.

Beginners

The dancing elements of Tango Argentino are like dominoes sequenced in matching but continuously changing combinations. Starting with straight walking in full steps, half steps and crossed steps, lessons will advance to rotations ("Ocho") and eventually end with surprising combinations or variations of both. You will learn to guard your own balance and you must learn to respect the balance of your partner (which commonly is a precarious as yours). You must war shoes with leather soles (tennis shoes or sneakers are inadequate).

Lessons:
21.10. / 28.10. / 04.11. / 11.11. / 18.11. / 25.11. / 02.12. / 09.12. 2019
Each at 6:30 p.m. - 8:00 p.m. in Cafe Faust, former K4, Geschwister-Scholl-Straße 24

Information:
A detailed course description and further information can be found at http://www.tango-atelier-stuttgart.de

Advanced

Participants will delve into more challenging tango elements. The selected topics change every semester, so the course is suitable for both absolvents of the beginner's course and particpants of any other advanced course. You must wear shoes with leather soles (tennis shoes or sneakers are inadequate).

Lessons:
21.10. / 28.10. / 04.11. / 11.11. / 18.11. / 25.11. / 02.12. / 09.12. 2019
Each at 8:30 p.m. - 10:00 p.m. in Café Faust, former K4, in der Geschwister-Scholl-Straße 24.

Information:
A detailed course description and further information can be found at http://www.tango-atelier-stuttgart.de

Course fee: the course fee stated in the price is valid student/employee/external in this order and is valid for the duration of the course specified in the period. Please note our conditions of participation and the information on the registration and our waiting list, the payment arrangements and the rebooking and cancellation of courses.

70401Grundkurs / BasicMo18:30-20:00 Café Faust ehemals K421.10.19 - 09.12.19Birgit Wälder, Hartmut Seyfried

70402Fortgeschrittene / AdvancedMo20:30-22:00 Café Faust ehemals K421.10.19 - 09.12.19Birgit Wälder, Hartmut Seyfried

keine Buchung