Functional Training Kompakt am Mittag

Du hast keine Zeit für einen 60-Minuten-Kurs? Unsere neuen 45-minütigen Kompakt-Kurse lassen sich optimal in deinen Zeitplan integrieren, ohne dass du dabei sportliche Abstriche machen musst!

Functional Training beschreibt all das, was kein Bodybuilding ist - Anonymous

Functional Training ist ein sportartübergreifendes Trainingskonzept. Es setzt sich zusammen aus Elementen der Gymnastik/Physiotherapie und des Coretrainings (Stabilisationstraining in Verbindung mit Koordination und Balance).

Functional Training Kompakt am Mittag

Beschreibung
Functional Training beinhaltet komplexe Bewegungsabläufe, die mehrere Gelenke und Muskelgruppen gleichzeitig beanspruchen und nicht nur einzelne Muskeln wie an den Kraftgeräten im Fitnessstudio. Jede Übung verbessert zugleich die Stabilität und Beweglichkeit des Rumpfes, unseres Kraftzentrums, von dem alle Bewegungen ausgehen, sowie die Koordination, Reaktionszeit und das Gleichgewicht des Sportlers. Functional Training trägt zur Leistungssteigerung und Verletzungsprophylaxe bei. Die Übungen kommen mit wenig Platz und Equipment aus und können somit auch prima von zu Hause aus gemacht werden.

The only sad workout is the workout that didn't happen. Don't miss it.

Mitzubringen

• Bequeme Kleidung, Matte, Handtuch, Getränk

Hinweise

• Eine gewisse Grundspannung des Körpers und ein Gefühl für den Körper in Bewegung sind beim Functional Training wichtig.
  • Dank unserem Kooperationspartner Techniker Krankenkasse können wir euch diesen Kurs zum reduzierten Preis anbieten.

Functional training describes everything that is not bodybuilding - Anonymous

Functional training is a training concept that spans all sports. It is composed of elements of gymnastics/physiotherapy and core training (stabilisation training in connection with coordination and balance)

Functional Training Kompakt at Lunch Break

Description
Functional training involves complex movement sequences that stress several joints and muscle groups at the same time and not just individual muscles as on the strength machines in the gym. Each exercise also improves the stability and mobility of the trunk, our strength centre from which all movements originate, as well as the athlete's coordination, reaction time and balance. Functional training helps to improve performance and prevent injuries. The exercises require little space and equipment and can therefore be done from home.

The only sad workout is the workout that didn't happen. Don't miss it.

To bring

• Comfortable clothes, mat, towel, drink

Notes

• A certain basic tension of the body and a feeling for the body in motion are important in functional training.
  • Thanks to Techniker Krankenkasse we can offer you this course at a reduced price.

Course fee: The course fee indicated under price applies in this order for students/employees/external and is valid for the course duration indicated under period. Please note our conditions of participation and the information on registration and waiting list, on payment methods and on rebooking and cancellation of courses.

11602Mi12:30-13:15Webex20.10.21 - 15.12.21Dagmar Spittler-Fuchs