Kurse, Ausflüge, Laufstrecken

Obstacle run

Obstacle Course Training (indoor)

Das Obstacle Course Training verbindet Elemente aus dem klassischen Hindernislauf, dem Obstacle Course Racing, dem Ninja Warrior Training und Parkour Running sowie dem funktionellen Kraft- und Athletiktraining. Dabei werden nicht nur die Ausdauer und Kraft, sondern auch weitere Fähigkeiten wie Beweglichkeit, Schnelligkeit, Geschicklichkeit, Koordination und Gleichgewicht trainiert. So bildet der Kurs die perfekte Grundlage für alle, die über kurz oder lang an einem Outdoor-Hindernisrennen teilnehmen wollen und gleichzeitig auch für die diejenigen, die einfach nur Spaß am Springen, Klettern, Hangeln, Krabbeln, Kriechen, Laufen Schleppen, Schieben und Balancieren haben.
Im Hauptteil eines jeden Trainings wird über eine bestimmte Zeit ein festgelegter Hindernis-Parkour durchlaufen. Die notwendigen Techniken zum Überwinden der Hindernisse werden ggf. vorab erlernt und geübt. Für alle Hindernisarten gibt es leichtere und schwierige Varianten, so dass grundsätzlich jeder mitmachen kann.

The Obstacle Course training combines elements from the classic Obstacle Course, Obstacle Course Racing, Ninja Warrior training and parcour running as well as functional strength and athletic training. Besides strength also other skills such as agility, speed, skill, coordination and balance are trained. This course is the perfect basis for those who want to participate in an outdoor obstacle course and for those who enjoy jumping, climbing, hanging, crawling, running, dragging, pushing and balancing. In the main part of each training you will be confronted with a determined running parcour. The necessary techniques for the running obstacle will be learned and practiced. For all obstacle types there are easy and more difficult options so that everybody can participate.

For more information, please feel free to contact coach Johannes Renner.

Course fee: The course fee indicated under price applies in this order for students/employees/external and is valid for the course duration indicated under period. Please note our conditions of participation and the information on registration and waiting list, on payment methods and on rebooking and cancellation of courses.

11811Training indoorFr09:30-10:30Sporthalle Keltenschanze18.10.19 - 03.04.20Johannes Renner

11812Training indoorDi09:30-10:30Sporthalle Keltenschanze15.10.19 - 31.03.20Johannes Renner