Flamenco

Flamencokurs Workshop für Einsteiger/innen:

Flamenco ist ein Musik- und Tanzstil, der eng verbunden ist mit der südspanischen Region Andalusien. Typisch ist das Zusammenspiel der drei Elemente Gesang, Gitarre und Tanz. Der Flamencotanz ist bodenverhaftet und sein besonderer Reiz liegt in der vielgestaltigen Abwechslung zwischen rhythmischer Fußperkussion und langsamen Passagen. Jedes Körperteil - Oberkörper, Arme, Hände und Finger, Blickrichtung und Gesichtsausdruck - ist daran beteiligt, die unterschiedlichsten Stimmungen und Gefühle des Lebens zum Ausdruck zu bringen.

Die Teilnehmer*innen dieses Kurses erlernen Flamenco-Grundlagen und eine kleine Rumba-Choreographie. Für diesen Kurs sind keine Flamenco-Vorkenntnisse erforderlich. Ihr benötigt festsitzende Schuhe, am besten mit Blockabsatz.

Flamenco course for beginners

Flamenco is a style of music and dance that is closely associated with the southern Spanish region of Andalusia. Typical is the interaction of the three elements singing, guitar and dance. Flamenco dance is down to earth, and its special charm lies in the multiform alternation between rhythmic foot percussion and slow passages. Every part of the body - upper body, arms, hands and fingers, gaze direction and facial expression - is involved in expressing the most diverse moods and feelings of life.

Participants in this course will learn flamenco basics and a small rumba choreography. No previous flamenco experience is required for this course. You will need sturdy shoes, preferably with a block heel.

Course fee: The course fee indicated under price applies in this order for students/employees/external and is valid for the course duration indicated under period. Please note our conditions of participation and the information on registration and waiting list, on payment methods and on rebooking and cancellation of courses.

70600Anfänger-Mittelstufe/Beginner-intermediate learnerSa11:00-14:00Studio 3211.02.2023Annette Brenner