Flamenco
Flamencokurs für Einsteiger/innen: Sevillanas-Choreographie

Flamenco ist ein Musik- und Tanzstil, der eng verbunden ist mit der südspanischen Region Andalusien. Typisch ist das Zusammenspiel der drei Elemente Gesang, Gitarre und Tanz. Der Flamencotanz ist bodenverhaftet und sein besonderer Reiz liegt in der vielgestaltigen Abwechslung zwischen rhythmischer Fußperkussion und langsamen Passagen. Jedes Körperteil - Oberkörper, Arme, Hände und Finger, Blickrichtung und Gesichtsausdruck - ist daran beteiligt, die unterschiedlichsten Stimmungen und Gefühle des Lebens zum Ausdruck zu bringen.

In diesem Kurs erarbeiten wir Flamencogrundlagen (Armkoordination, Fußtechnik) und eine Sevillanas-Choreographie. Die Sevillanas kann in Südspanien bei jeder typischen Fiesta sehen und tanzen. Eine Sevillana besteht aus vier Strophen, die paarweise, alleine oder in der Gruppe mit fester Schrittfolge getanzt werden. Für diesen Kurs sind keine Flamenco-Vorkenntnisse erforderlich. Ihr benötigt festsitzende Schuhe, am besten mit Blockabsatz.

Termine: Montags ab 25. April 2022 bis inklusive Montag, 25. Juli 2022 - kein Kurs in den Pfingstferien (6. und 13. Juni 2022).

-----------------------------------------------------------------------------

Flamenco course for beginners: Sevillanas choreography

Flamenco is a style of music and dance that is closely associated with the southern Spanish region of Andalusia. Typical is the interaction of the three elements singing, guitar and dance. Flamenco dance is down to earth, and its special charm lies in the multiform alternation between rhythmic foot percussion and slow passages. Every part of the body - upper body, arms, hands and fingers, gaze direction and facial expression - is involved in expressing the most diverse moods and feelings of life.

In this class we will work on flamenco basics (arm coordination, foot technique) and a sevillanas choreography. The sevillanas can be seen and danced in southern Spain at every typical fiesta. A sevillana consists of four verses danced in pairs, alone or in a group with a fixed sequence of steps. No previous flamenco experience is required for this class. You will need sturdy shoes, preferably with a block heel.

Dates: Mondays from April 25, 2022 to Monday, July 25, 2022 inclusive - no class during the Whitsun vacations (June 6 and 13, 2022).

Course fee: The course fee indicated under price applies in this order for students/employees/external and is valid for the course duration indicated under period. Please note our conditions of participation and the information on registration and waiting list, on payment methods and on rebooking and cancellation of courses.

70600Anfänger-Mittelstufe/Beginner-intermediate learnerMo19:15-20:45Studio 3225.04.2022-25.07.2022Annette Brenner