Dieses Bild zeigt

Kurse, Ausflüge, Veranstaltungen

Aikido

Aikido ist eine japanische Kampfsportart. Sie verbindet Technik "mit bloßen Händen" und Verteidigung mit Stock oder Schwert nach alter Samurai-Tradition. Aikido bedeutet, die eigene Energie (Ki) mit der des Partners wirkungsvoll zu koordinieren. Harmonie (Ai) der Kräfte ist das Ziel, nicht Vernichtung des Gegners. Anfänger und Fortgeschrittene trainieren gemeinsam. Körpergröße und Gewicht spielen keine Rolle. Aikido ist übrigens kein Wettkampfsport.

Anfänger sollten sich (natürlich kostenlos) zunächst einmal eine Trainingsstunde anschauen, bevor sie sich anmelden, um festzustellen ob Aikido das Richtige für sie ist.

Aikido is a japanese fighting sport that combines the technique of "only using the hands" with the defense by using a stick or a sword, in line with the ancient Samurai tradition. Aikido means to coordinate the own energy effectively with the one of the partner. The aim is to achieve harmony between the different powers and not to eliminate the rival. In this course, beginners and advanced practice together. Body height and body weight are irrelevant. By the way, Aikido is not a competive sport.

Beginners should take a look at one of the training sessions first (at no charge) before signing in to make sure, aikido is the right sport for you.

Course fee: The course fee indicated under price applies in this order for students/employees/external and is valid for the course duration indicated under period. Please note our conditions of participation and the information on registration and waiting list, on payment methods and on rebooking and cancellation of courses.

60101Mo
Sporthalle Keltenschanze