Ballett

Ballett Anfänger

Ballett ist eine der meist verbreiteten Tanzarten. Zudem zählt sie auch zu eine der ältesten und ist die Grundlage vieler anderer Tänze. In meinem Kurs möchte ich speziell Anfängern und Neugierigen die Chance geben, diese Tanzart kennen zu lernen. Wir werden gemeinsam die ersten Schritte und Bewegungen erarbeiten.

Zu Beginn werden wir uns Aufwärmen und mit gezielten Übungen unseren Körper kräftigen und dehnen. Dann werden wir zunächst an der Stange und später im Raum die ersten Bewegungen und Kombinationen lernen und so nach und nach mehr Figuren lernen.

Dieser Kurs ist für jeden, der einmal etwas neues Ausprobieren möchte. Es sind keinerlei tänzerischen Vorkenntnisse nötig.

Ballett Fortgeschritten

Ballett stärkt den Körper, verbessert die Haltung und die Fähigkeit sich Choreographien und Bewegungsabläufe zu Musik merken zu können.

Der Kurs startet mit einer Aufwärmung des ganzen Körpers und anschließender Dehnung. Sprünge, Drehungen und kleine Bewegungsabfolgen arbeiten dann auf eine Choreographie hin, die nach und nach erarbeitet wird.

Wer Spaß und schon ein bisschen Erfahrung (ab 1 Jahr Tanzerfahrung) am Ballett hat ist in diesem Kurs genau richtig.

Ballett fortgeschrittene Anfänger (bieten wir aktuell nicht an)

Dieser Ballettkurs ist ein Kurs für diejenigen, die schon einmal als Kind Ballett gemacht haben oder andere Tänzerische Vorkenntnisse haben. Nach dem Aufwärmen und Dehnen werden einfache Kombinationen im Raum geübt und so die bisherigen Kenntnisse wieder aufgefrischt. Nach und nach werden komplexere Übungen und Positionen gelernt und geübt. Voraussetzungen für diesen Kurs sind einfache Grundkenntnisse der Übungen oder Interesse am schnellen lernen einer neuen Tanzrichtung. Bei Fragen zum Kurs gerne eine Mail an die Kursleiterin schreiben.

Ballett beginners

Ballet is one of the most widespread types of dance. It is also one of the oldest and the basis of many other dances. In my course I would like to give especially beginners and curious people the chance to get to know this kind of dance. We will work together on the first steps and movements.

At the beginning we will warm up and strengthen and stretch our body with specific exercises. Then we will learn the first movements and combinations, first on the pole and later in the room, gradually learning more figures.

This class is for everyone who wants to try something new. No previous dance experience is necessary.

Ballet Advanced

Ballet strengthens the body, improves posture and the ability to remember choreography and movements to music.

The class starts with a warm-up of the whole body followed by stretching. Jumps, turns and small sequences of movements then work towards a choreography that is gradually worked out.

If you enjoy ballet and already have some experience (1 year or more of dance experience) this is the class for you.

Ballet advanced beginners (we currently do not offer)

This ballet class is for those who have taken ballet as a child or have other dance experience. After warming up and stretching, simple combinations are practiced in space to refresh previous knowledge. Gradually more complex exercises and positions will be learned and practiced. Prerequisites for this course are simple basic knowledge of the exercises or interest in quickly learning a new dance style. If you have any questions about the course, please send an email to the instructor.

Course fee: The course fee indicated under price applies in this order for students/employees/external and is valid for the course duration indicated under period. Please note our conditions of participation and the information on registration and waiting list, on payment methods and on rebooking and cancellation of courses.

70200Anfänger / BeginnerMi18:00-19:30Jugendhaus West20.10.21 - 06.04.22Lisa Breuning

70201Fortgeschritten / AdvancedMi19:30-21:00Jugendhaus West20.10.21 - 06.04.22Lisa Breuning