Klettern/Climbing
verantwortlich: Sebastian Meindl

Kompaktkurs für Anfänger & Fortgeschrittene

Die 2-tägigen Kompaktkurse finden im DAV Kletterzentrum Waldau statt. Pro Kurstag fallen hierfür noch 8,50 Euro Eintrittsgebühr an, die am Eingang des DAV Kletterzentrums bezahlt werden müssen. Der Hochschulsport stellt euch alles Klettermaterial (außer Kletterschuhe) bereit. Kletterschuhe können bei Bedarf gegen einen Aufpreis von 3 Euro in der Kletterhalle ausgeliehen werden.

Der Anfängerkurs richtet sich an Interessierte, die erste Klettererfahrungen machen wollen. In diesem Kurs werden wir euch alle nötigen Techniken beibringen, sodass ihr nach dem Kurs selbstständig Toprope klettern könnt. Es sind keine Vorkenntnisse nötig!

Der Fortgeschrittenenkurs richtet sich an Kletterinnen und Kletterer, die bereits Erfahrungen im Toprope klettern und/oder Vorstiegsklettern haben. Ziel dieses Kurses ist es, euch das sichere Vorstiegsklettern in der Kletterhalle beizubringen. Neben dem Klettern in der Kletterhalle bringen wir euch bei Interesse auch das Basiswissen für das Klettern am Fels bei. Der Fortgeschrittenenkurs richtet sich an Interessierte, die bereits Kletter-Grundkenntnisse (Knoten, Sichern...) haben - z.B. durch Teilnahme am Anfängerkurs.

Hinweis: Eine Stornierung von einmalig stattfindenden Angeboten (Workshops) ist nur bis zwei Wochen (10 Werktage) vor dem ersten Workshop Tag möglich. Eine Erstattung des Kursentgeltes erfolgt abzüglich 7,-- € Bearbeitungsgebühr. Nach dieser Frist ist ein kostenfreier Rücktritt nicht mehr möglich. Bei Verhinderung der Teilnahme kann eine Ersatzperson den Platz übernehmen, sofern sie den Erfordernissen des Kurses entspricht. Diese Änderung muss spätestens zwei Arbeitstage (48h) vor Workshop Beginn mit dem Hochschulsport vereinbart werden.

Compact Course for beginners & advanced

The 2-day compact courses take place at the DAV Kletterzentrum Waldau. There is an entrance fee of 6 Euros per course day, which must be paid at the entrance to the DAV Kletterzentrum. The Hochschulsport will provide you with all climbing material (except climbing shoes). Climbing shoes can be rented at the climbing center for an extra charge of 3 Euros.

The beginner's course is for those who want to make their first climbing experiences. In this course we will teach you all the necessary techniques so that you can climb toprope independently after the course. No previous climbing experience is necessary!

The advanced course is for climbers who already have experience in toprope climbing and/or lead climbing. The goal of this course is to teach you how to safely climb lead in the climbing gym. In addition to climbing in the climbing hall, we will also teach you the basic knowledge for rock climbing if you are interested. The advanced course is for interested people who already have basic climbing knowledge (knots, belaying...) - e.g. by participating in the beginner course.

Please note: Cancellation of one-off offers (workshops) is only possible up to two weeks (10 working days) before the first workshop day. The course fee will be refunded minus a processing fee of € 7. After this deadline, a free cancellation is no longer possible. If the participant is prevented from attending, a substitute person may take his/her place, provided that it meets the requirements of the course. This change must be agreed with the Hochschulsport at the latest two working days (48h) before the start of the workshop

Course fee: the course fee stated in the price is valid student/employee/external in this order and is valid for the duration of the course specified in the period. Please note our conditions of participation and the information on the registration and our waiting list, the payment arrangements and the rebooking and cancellation of courses.

40400SchnupperkletternDo18:00-20:00DAV Kletterzentrum Stuttgart19.10.2023Andrea Teiber, Daniel Sander

abgelaufen
40401SchnupperkletternDo20:00-22:00DAV Kletterzentrum Stuttgart19.10.2023Andrea Teiber, Daniel Sander

abgelaufen