Jugger

Jugger ist eine Randsportart aus Deutschland. Ziel des Spiels ist es, den Spielball (Jug) in die gegnerische Punktzone (Mal) zu bringen. Ein Team besteht aus fünf Spielern, wobei nur einer den Spielball tragen darf (Läufer). Die anderen vier Spieler müssen ihm den Weg frei spielen. Sie duellieren sich dabei mit gepolsterten Stäben (Pompfen). Wird ein Spieler von einer Pompfe berührt, setzt er eine gewisse Strafzeit aus. Nun kann der Läufer punkten. Im Jugger spielen Frauen und Männer gemeinsam, da es in erster Linie um Taktik, Geschick und Geschwindigkeit geht, nicht um Stärke.

Wenn ihr Lust auf etwas Neues habt, was garantiert sehr viel Spaß macht, kommt vorbei!

Wer jetzt Interesse auf mehr hat, bekommt unter diesem Link eine Vorstellung vom Spiel:

Jugger is a small sport from Germany. The aim of the game is to get the ball (Jug) into the opposing point-zone (Mal). A team persists of five players and only one of the players is allowed to carry the ball (Läufer). The remaining players have to fight against the other players so the "Läufer" has enough space to get to the opposing point-zone. The players duel with padded sticks (Pompfen). If a player gets in touch with a Pompfe, he receives a time penalty. Only the "Läufer" is allowed to score. Men and women play together, because this sport focusses tactic, skills and speed, not force.

If you want to try something new, visit our course!

Course fee: the course fee stated in the price is valid student/employee/external in this order and is valid for the duration of the course specified in the period. Please note our conditions of participation and the information on the registration and our waiting list, the payment arrangements and the rebooking and cancellation of courses.

31200Do20:30-22:00Sporthalle Allmandring21.10.21 - 07.04.22Felix Schäfer, Robin Gröger