American Football Männer / Men

Du kennst Football aus dem Fernsehen oder vom Hörensagen und möchtest es gerne mal selbst versuchen? In Stuttgart ist das ganz einfach!

American Football gewinnt in Deutschland immer mehr an Beliebtheit, nicht zuletzt durch den alljährlichen Super Bowl oder die Übertragung der NFL im Free-TV. Im Großraum Stuttgart gibt es bereits seit über 40 Jahren Footballvereine und einer von Ihnen sind die Stuttgart Silver Arrows, die ihre Wurzeln im ersten Footballverein von Stuttgart haben.

Das Besondere an der Sportart: Völlig unabhängig vom Alter, welchen Sport man vorher betrieben hat oder welche körperlichen Voraussetzungen man mitbringt - von klein bis groß, dünn bis dick – beim American Football gibt es für jeden einen geeigneten Platz auf dem Spielfeld. So entsteht ein einzigartiger Teamspirit, bei dem eure individuellen Fähigkeiten wie Ausdauer, Kraft und Schnelligkeit mit Taktik und Strategie gepaart werden.

Du kannst bei uns die Grundlagen und Taktiken von American Football erlernen und wenn du Gefallen daran findest ein Teil des Teams werden, um im nächsten Jahr am Ligabetrieb teilzunehmen und gegen Teams aus ganz Baden-Württemberg zu spielen.

Training (06.11.23-31.03.24)

Montag Mittwoch
19:30-21:30 Uhr 19:30-21:30 Uhr

Was musst du mitbringen?

• Sportkleidung entsprechend der Witterung

• Passende Sportschuhe (Untergrund Halle bzw. Kunstrasen)

• Trinken

Die passende Ausrüstung kannst du in begrenzter Stückzahl gegen eine kleine Gebühr von uns ausleihen, sobald sie benötigt wird.

Mehr Informationen Direkter Ansprechpartner

Instagramm: @stuttgartsilverarrows

Homepage: www.silverarrows.de

Nicolas Geiger

Nicolas.Geiger@silverarrows.de

You know football from TV or hearsay and would like to try it yourself? In Stuttgart it's easy!

American football is becoming more and more popular in Germany, not least because of the annual Super Bowl or the NFL broadcast on free TV. There have been football clubs in the Stuttgart area for over 40 years and one of them is the Stuttgart Silver Arrows, which have their roots in Stuttgart's first football club.

The special thing about this sport is that it is completely independent of age, what sport you have played before or what physical requirements you bring with you - from small to tall, thin to fat - in American football there is a suitable place on the field for everyone. This creates a unique team spirit where your individual skills such as endurance, strength and speed are paired with tactics and strategy.

You can learn the basics and tactics of American football with us and if you enjoy it, become part of the team to participate in league play next year and play against teams from all over Baden-Württemberg.

Training (06.11.23-31.03.23)

Monday Wednesday
19:30-21:30 19:30-21:30

Artificial turf

Artificial turf

Masurenstraße 57/1, 70374 Stuttgart

What do you need to bring?

- Sportswear according to the weather

- Suitable sports shoes (indoor or artificial turf surface)

- Drinks

You can borrow a limited amount of suitable equipment from us for a small fee as soon as it is needed.

More Information Direct Contact

Instagramm: @stuttgartsilverarrows

Homepage: www.silverarrows.de

Nicolas Geiger

Nicolas.Geiger@silverarrows.de

Course fee: The course fee indicated under price applies in this order for students/employees/external and is valid for the course duration indicated under period. Please note our conditions of participation and the information on registration and waiting list, on payment methods and on rebooking and cancellation of courses.

34100Mo
Turnhalle Sommerrain