Kurse, Ausflüge, Veranstaltungen

HIIT

Das "High Intensity Interval Training" ist eine neue Art des Ausdauertrainings, die eine ideale Alternative zu herkömmlichen Trainingsformen darstellt. Der Kern des HIIT Trainings ist ein rascher Wechsel von kurzen, hochintensiven Sprintpassagen während jeder an seine persönlichen Grenzen gehen kann, gefolgt von "Ruhephasen".

Für Abnehmwillige ist der gesteigerte Kalorienverbrauch ein deutlicher Pluspunkt, da der Stoffwechsel auch noch mehrere Stunden nach dem Training auf Hochtouren arbeitet. Doch auch fitte Sportler/innen können durch dieses Training einen Leistungssprung machen. Wer also keine Lust auf Joggen und langweiliges im Kreis Laufen hat, findet hier eine neue, spaßige und effektive Alternative zu normalem Cardio Training, bei dem sich schon nach wenigen Wochen erhebliche Ergebnisse erkennen lassen.

The "high intensity interval training" is a new way of endurance training, that offers a perfect alternative to common training methods. The core of hiit is a quick change from short, high intensity sprints, where everyone can go to their limits, followed by recovery parts.

For everyone, who want to loose some extra pounds, the high calorie consumption is a big advantage, as your metabolism still works full out hours after the workout. Fit sportsmen/women can also increase their fitness tho.
If you don't want to go jogging or run in circles on the field, this course is a fun and effective alternative to normal cardio training. You can already see first results after the first couple of weeks.

Course fee: the course fee stated in the price is valid student/employee/external in this order and is valid for the duration of the course specified in the period. Please note our conditions of participation and the information on the registration and our waiting list, the payment arrangements and the rebooking and cancellation of courses.

11101High Intensity Interval TrainingMo19:30-20:30Sporthalle Keltenschanze08.04.-07.10.Simon Wolfen, Hung Nguyen

11102High Intensity Interval TrainingDo17:30-18:30Olgahalle11.04.-10.10.Alexander Forstner, Pierre Grimm

11103High Intensity Interval TrainingDo18:45-19:45Olgahalle11.04.-10.10.Alexander Forstner, Pierre Grimm

11104OutdoorMi18:15-19:15Außenanlage Allmandring24.04.-25.09.Pierre Grimm