Kurse, Ausflüge, Veranstaltungen

Rückenfit

Übungskurs für die Wirbelsäule und den Rücken
in diesem Kurs gestalten wir bewusst geführte Bewegungen mit dem Körper. Im Mittelpunkt stehen die Wirbelsäule und der Rücken in ihrem Zusammenwirken und in ihrer jeweiligen Dynamik und Aufrichtekraft. Die Rückenmuskulatur kann einerseits sensibel wahrgenommen werden, oder auch kraftvoll und spannkräftig eingesetzt werden für die Bewegung. Die Gliederung des Rückens und auch der Wirbelsäule in einen mittleren, unteren und oberen Teil ermöglicht eine feine Abstimmung der Bewegung. Durch diese lebendige Bewegungsgestaltung können Stauungen und Blockaden am Körper gelöst werden und eine neue Spannkraft und Aufrichtekraft kann sich langsam entwickeln.

Mitzubringen sind:
eine Matte oder Decke, bequeme Kleidung

Training course for the spine and the back

In this course we will focus on exercises for the spine and the back as well as their interaction, their dynamic and the force to keep yourself in an upright position. The segmentation of the back and the spine into a middle, a lower and an upper part enables your body to perform well coordinated movements. These exercises will relieve tension and develop resilience and force to raise your body.

To bring along:

A mat or blanket and comfortable clothes.

Course fee: the course fee stated in the price is valid student/employee/external in this order and is valid for the duration of the course specified in the period. Please note our conditions of participation and the information on the registration and our waiting list, the payment arrangements and the rebooking and cancellation of courses.

12001Di20:15-21:30Sporthalle Dillmann-Gymnasium09.04.-08.10.Zita Weckenmann

12002Do18:45-19:40Sporthalle Jakobschule11.04.-10.10.Eva Baumann